Yrityssaneeraushakemus
Yrityssaneeraushakemus yhdistää yrityksen kirjanpidon tulevien liiketoimintaodotusten sekä yrityksen erityispiirteiden kanssa. Yrityssaneeraushakemus on hakemus, jonka on tarkoitus osoittaa, että yritys on lain mukaan jatkamiskelpoinen. Lisäksi yrityssaneeraushakemuksen taakse kannattaa pyrkiä saamaan merkittävät velkojat. Mikäli taakse saadaan tarvittava määrä velkojia, niin tuomioistuin tekee jo sen perusteella yrityssaneerauksen aloittamispäätöksen.
Miten yrityssaneeraushakemuksen kanssa tulee menetellä?
Yrityssaneeraushakemus toimitetaan tuomioistuimelle. Hakemus kannattaa tehdä kunnolla siksi hakijan on suositeltavaa pyytää apua ammattilaiselta.
Yrityssaneeraushakemus ja sen liitteet on määritelty sekä lain että asetusten nojalla. Yrityssaneeraushakemus ja sen laadinta vaatii usein ammattilaisten apua. Yleisesti asianajaja työskentelee yhteistyössä yrittäjän sekä yrityksen kirjanpitäjän ja tilintarkastajan kanssa.
Yrityssaneeraushakemusta ei kuitenkaan kannata laittaa ainoastaan velkojien suostumuksen varaan, sillä usein velkojat eivät ole täysin perillä yrityssaneeraukseen hakeutuvan yrityksen kokonaistilanteesta. Yrityssaneerauksen taloudelliset edellytykset ja mahdolliset yrityssaneerauslain mukaiset esteet kannattaa selvittää tarkkaan siinä vaiheessa, kun yrityssaneeraushakemus laaditaan.
Millainen on hyvä yrityssaneeraushakemus?
Hyvä yrityssaneeraushakemus on selkeä, se tarjoaa oikean informaation ja se on tarpeeksi kattava.
Hyvä yrityssaneeraushakemus on myös oiva apuväline saneeraajalle, kun tämä luonnostelee saneerausohjelmaa. Yrityssaneeraushakemusten laadinta yrityksille on asianajaja Rasmus Toivaselle tuttua. Hakemusta varten kannattaa varhaisessa vaiheessa kääntyä sellaisen asiamiehen puoleen, jolla on kokemusta yrityssaneeraushakemusten laadinnasta.